תשעה באב וט''ו באב

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/08/14 13:49 ח באב התשעד

שאלה

תודה רבה על האתר!

כתוב "משנכנס אב ממעטים בשמחה" ו"לא היו ימים טובים לישראל כט"ו באב" איך זה קורה?

תשובה

ב"ה
שלום וברכה
תשעה באב וט"ו באב הם אכן שני מועדים שנראים שסותרים זה את זה, העצב הגדול מראש חודש אב עד ט´ באב, לעומת השמחה הגדולה של ט"ו באב.
שני המאורעות האלו הם למעשה שני מאורעות שונים שהיו במהלך ההיסטוריה של עם ישראל, חורבן הבית, ושהותרו שבטים לבוא זה בזה.
אחת הנקודות המרכזיות שמייחדות את עם ישראל היא העובדה שאנו חיים כל הזמן בתודעת העבר עם מבט תמידי לשאלה איך הדבר משפיע עלי בעתיד, איזו קומה נוספת אותו מהלך היסטורי יכול לגלות בי.
לכן בזמן שבו אירע המאורע של חורבן הבית יש להמעיט בשמחה משום שבשל כך עוד לא הגענו לגאולה השלימה, אך בזמן בו נוצרה האחדות הגדולה יש להרבות בשמחה משום שגם מהלך זה השפיע ונתן את אותותיו על עם ישראל עד היום הזה.
בברכת התורה והארץ
דוד
davideign@gmail.com