צום בהריון

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/08/14 11:38 ח באב התשעד

שאלה

שלום, אני בהריון בחודש שביעי, סובלת מידי פעם מסחרחורות וסוכר נמוך, לפעמים עומדת להתעלף.. וחולשה.. האם אני צריכה לצום? ויש לציין שיש לי עוד 3 ילדים בבית.. שזה דורש עוד כוחות..

אשמח לתשובה.. תודה וצום קל ומועיל לכולנו.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מתוך שיעור של הרב אליעזר מלמד
מעוברות ומיניקות
למדנו שאחד ההבדלים בין הצומות הקלים לתשעה באב, שמעוברות ומיניקות פטורות מהצומות הקלים וחייבות בתשעה באב (ז, ח). והטעם לזה, מפני שבתשעה באב רק חולים פטורים, ומעוברות ומיניקות, למרות שהן סובלות ממחושים שונים, אינן נחשבות חולות (שו"ע תקנד, ה). אבל אם הן סובלות מחולשה מיוחדת, דינן כחולות שפטורות מצום תשעה באב.

למשל, מעוברת שסובלת מאוד מהקאות או סחרחורות נחשבת חולה ופטורה מהצום. וכן מעוברת הסובלת מחולשה גדולה, כגון שחסר לה דם (פחות מ- 10 גר' המוגלובין), פטורה מהצום. וכמובן שאין לצום כאשר יש חשש שהצום יגרום להפלה. ומי שיש לה ספק אם היא נחשבת חולה, תתחיל לצום, ואם תרגיש חולשה גדולה, הרי שהיא עברה ממצב של מעוברת רגילה למצב של חולה ותאכל ותשתה. 5