תבשיל בסעודה מפסקת...

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 04/08/14 10:33 ח באב התשעד

שאלה

שלום הרב,

אני רוצה לדעת כמה דברים בנוגע להלכות סעודה מפסקת בתשעה באב.

דבר ראשון, האם תבשיל קר גם נחשב תבשיל (לדוגמה אני אוכל דג קר במקום חם שזה לא רגיל ואז זה גם מנהגי אבלות)?

דבר שני, איך מצפים מאיתנו שנשבע רק מתבשיל אחד? אין שום דבר אחר משביע! בלי קשר למנהגי אבלות, אני פשוט רוצה לאכול לא להתענג על האוכל, פשוט לאכול משהו שישביע אותי לצום ושאני לא יהיה מותש ורעב בצום!

דבר שלישי, קראתי שאפשר לאכול סעודה גדולה עם הרבה תבשילים בסביבות שבע בערב, להתפלל מנחה ואז לעשות כאילו סעודה מפסקת ואז אני גם אוכל טוב וגם מקיים סעודה מפסקת, זה פתרון אפשרי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. תבשיל קר הוא תבשיל לכל דבר
2. אפשר לאכול הרבה לחם עם חמאה, גבינה, דבש, שהם אינם תבשילים ועוד תבשיל אחד נהוג לאכול ביצה.
3. נהוג לאכול יותר מוקדם (בשעה חמש - שש) ולאחר מכן לתפלל מנחה ואז לאכול סעודה מפסקת

עיין פרטי ההלכות
http://www.yeshiva.org.il/midrash/413