תבשיל בסעודה מפסקת...

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/08/14 10:32 ח באב התשעד

שאלה

שלום הרב,

אני רוצה לדעת כמה דברים בנוגע להלכות סעודה מפסקת בתשעה באב.

דבר ראשון, האם תבשיל קר גם נחשב תבשיל (לדוגמה אני אוכל דג קר במקום חם שזה לא רגיל ואז זה גם מנהגי אבלות)?

דבר שני, איך מצפים מאיתנו שנשבע רק מתבשיל אחד? אין שום דבר אחר משביע! בלי קשר למנהגי אבלות, אני פשוט רוצה לאכול לא להתענג על האוכל, פשוט לאכול משהו שישביע אותי לצום ושאני לא יהיה מותש ורעב בצום!

דבר שלישי, קראתי שאפשר לאכול סעודה גדולה עם הרבה תבשילים בסביבות שבע בערב, להתפלל מנחה ואז לעשות כאילו סעודה מפסקת ואז אני גם אוכל טוב וגם מקיים סעודה מפסקת, זה פתרון אפשרי?

תשובה

1. תבשיל קר נקרא תבשיל.אוכלים בסעודה מפסקת תבשיל אחד בלבד.
2. במשך היום ניתן לאכול כמה סעודות שרוצים עם כמה תבשילים שמעוניינים. אם אוכלים במשך היום כמו שצריך לא נשארים רעבים. לדוגמא: אפשר לאכול סעודה בשעה 18.30 ובה כמה תבשילים, כעבור 50 דקות לאכול סעודה לפני הצום שהיא תהיה עם תבשיל אחד.
3. העקרון שצריך להיות הסעודה האחרונה היא סעודה של אבלות. במשך כל היום לפני כן אין זו סעודת אבילות ואפשר לאכול לפי המנהג בתשעת הימים.