מסבחה - האם נחשב עבודה זרה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/08/14 10:03 ח באב התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום ,

אבא שלי עלה מעירק בשנת 1952 והוא כבר לא בחיים .

בתור ילד אני זוכר שהייתה לו שרשרת דומה לשרשרת שתמונתה מצ"ב .

האם זה נחשב לעבודה זרה ?

האם מותר לנו להחזיק בבית שרשרת זו או דומה לזו ?

מסבחה (אסלאם)

מסבחה

מִסְבַּחָה (בערבית: مسبحة) או סיבחה (בערבית: سبحة) היא מחרוזת תפילה מוסלמית. המסבחה המקורית עשויה 99 חרוזים, המסמלים את כל 99 שמותיו שלאללה המוזכרים בקוראן, ובמסבחה לא מקורית יש 33 חרוזים. בין אם יש 33 חרוזים או 99 בין כל 11 חרוזים מפרידה דסקית. מקור השם מסבחה מהשורש ס.ב.ח בערבית, הדומה לשורש ש.ב.ח בעברית, ומשמעותו דברי שבח הניתנים לאל. המסבחה מסייעת למוסלמי המאמין לבצע את מצוות התסביח - אמירת כל שמותיו של אללה בזה אחרי זה, תוך שהוא מעביר את חרוזי המסבחה בין אצבעותיו.

הוהאבים מתנגדים ל"תסביח", בטענה שהנביא מוחמד השתמש רק באצבעות ידו הימנית כדי לדקלם את שמותיו של אללה, ולכן על כל המוסלמים לנהוג כך. המסבחה נועדה לכבד את אללה ולהזכירו בכל מקום.

בברכה,

יאיר .

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד

נראה שאין כאן איסור להשהות, כיוון שהמשחק הזה איננו תפילה אלא להזכיר למתפלל את מנין שמות אללה שלו, אבל זה לא ע"ז עצמה ואין זה נוי ע"ז, אלא דבר חיצוני שמסייע לו לומר את שמות אללה שלו. בייחוד שמדובר על מוסלמים ואין כאן אלא טעות של שליח אבל אין זה ע"ז גמורה כמעשה הנוצרים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ