מועדי אזכרה ועליה לקבר

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/08/14 21:16 ז באב התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום,

אימי נפטרה בכ"ג באלול תשע"ג. לפי מנהג הספרדים לאחר אחד עשר חודשים עלינו לקבר, ארוחת מצוה והפסקנו אמירת קדיש למשך שבוע. מספר שאלות:

1. האם נוהגים לעלות לקבר בט' באב בשנה זו?

2. מתי ומה נהוג ב-12 חודש?

3. מתי מפסיקים לומר קדיש?

4. מה נהוג ביום השנה הראשונה (להבנתי מציינים ביום הפטירה ולא הקבורה מאחר והשנה מועברת)?

בברכה ותודה.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, תנוחמו מן השמיים.
ישנם מנהגים שונים בנושא זה, ומה שאני כותב הוא אחד המנהגים העיקריים, אך לא היחיד:
לא נהוג לעלות לקבר בשנה הראשונה, מלבד במועדים של חודש וי"א חודשים.
לא נהוג אפוא שום דבר בחודש הי"ב.
קדיש מפסיקים לאחר יא חודש.
אין נוהג מוסכם ביום השנה בשנה מעוברת. רבים נוהגים גם אז ביום הקבורה.

כל טוב ונחמה