צום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/08/14 20:31 ז באב התשעד

שאלה

שלום,

אני כרגע נוטלת אנטיביוטיקה עקב דלקת שלפוחית השתן, תופעה שאני סובלת ממנה רבות ובאופן מטריד ביותר. היום אני ביום השמיני לתרופה וביום הצום זה היום האחרון. יש לציין שאפילו שאני ביום ה8 אני עדיין סובלת מריצה לשרותים בתכיפות. שנה שעברה בתשעה באב גם הייתי עם הדלקת, אומנם ביום מוקדם יותר בנטילת התרופה אך בצהרי הצום התחלתי להרגיש כאבים עזים, ממש התכווצויות ובדיעבד התברר לי שהייתי צריכה לשתות מהתחלה. התחלתי מיד לשתות, מה שגרם לי לבחילות עזות ולהרגשה כללית גרועה ביותר. אני ממש חוששת להגיע למצב כזה גם השנה ולכן ברצוני לשאול האם אני יכולה לשתות כל פעם קצת ( ולא להתחיל בבת אחת כשמתחילים הכאבים..) במשך הצום.

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

כל אדם שיודע שאם יצום עלול לחלות – פטור מהצום. למשל, הסובל מאולקוס פעיל או מיגרנה חזקה – פטור מהצום, מפני שהצום עלול לעורר את מחלתו. וכן אדם חלש שיודע שיש סבירות גבוהה שהצום יגרום לו לחלות – פטור מהצום. גם החולה בסכרת שנאלץ לקחת אינסולין – פטור מהצום, ופעמים שחולי סכרת אף פטורים מצום יום הכיפורים. גם הסובלים מאבנים בכליות, שצריכים לשתות הרבה מים – פטורים מהצום. מי שסובל מלחץ דם, אינו נחשב חולה ויכול להתענות, אלא אם כן קיבל הוראה רפואית אחרת. ובכל מקרה של ספק יש לשאול רופא ירא שמים.[8]

מתוך - שיעור של הרב אליעזר מלמד - ועייני שם עוד
http://ph.yhb.org.il/05-07-07/