שמירה בצום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/08/14 20:05 ז באב התשעד

שאלה

אני משרת בבסיס מפקדה ברמת סיכון נמוכה יחסית ושומר כשג

עפ הפקודות יש לשמור בנעליים צבאיות בלבד כדי שהשומר יהיה "ייצוגי" אף שמבצעית זו עמדה סטטית

האם יש היתר לנעול נעלי צבא במקרה זה ? עד כמה עלי להתווכח מול המפקדים ?

בנוסף בעמד זו חום גדול ואני בטוח שאאלץ לשתות

השאלה היא מה האפשרות או אפשרויות הנכונות הלכתית לקיים חלקית את הצום או שאפשר פשוט לאכול כרגיל

האפשרויות עליהן חשבתי :

לצום עד כמה שאפשר מבחינת שעות

לשתות רק מים מבלי לאכול

לשתות לשיעורין

במידה ורלוונטי לשתות מבלי לאכול האם ניתן לשתות גם שוקו וכדומה כדי לתת אנרגיה לגוף ? או שזה כמאכל

אשמח לתשובה על שתי השאלות

תודה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

תתקשר אל הרב הצבאי ותקבל ממנו הנחיות.
אם אין לך דרך להתקשר אליו, תדרוש מהמפקד שלך - זו חובתו - ליצור קשר עם הרב הצבאי של היחידה שיתן לך וליחידה הנחיות מתאימות.