בליעת כדור בצום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/08/14 16:03 ז באב התשעד

שאלה

כבוד הרב שלום,

שנים שלא הייתה לי בעיה לצום. אמנם אני סובלת ממיגרנות מאז היותי ילדה, אך הדבר הפריע לי בצורה נורמלית במהלך הצום. בשנה האחרונה גם ביום כיפור וגם בתשעה באב בגעתי למצב של כמעט עילפון עקב כאבי ראש בדרגת כאב שלא זכורה לי לפני. שאלתי היא האם ניתן במקרה שדבר זה חוזר פעם שלישית לבלוע כדור עם מעט מים.

הפחד להגיע לרמות כאב כאלו גרמו לי לוותר על צומות קצרים שחלים בימי עבודה רגילים.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

עייני
http://www.din.org.il/2012/07/08/שתיית-מים-לצורך-נטילת-תרופה-בצום/