תפילה בזמן קדיש

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/08/14 11:20 ז באב התשעד

שאלה

בס"ד

לעיתים אינני מספיק לסיים את התפילה ביחד עם הש"ץ, וכתוצאה מכך אני ממשיך אותה בזמן שהוא אומר קדיש. לדוגמה: בעוד שאני משלים את אמירת התחנון והמזמור "לדוד אליך", החזן כבר אומר את חצי הקדיש שלפני "אשרי יושבי ביתך" (בתפילת שחרית).

האם דבר זה מותר?

שבוע טוב ושקט, תודה רבה!

תשובה

שלום לך

אם אתה עדיין בתפילת שמונה עשרה - אתה ממשיך ומתעלם מכל מה שסביבך.
רבים מגדולי ישראל מסיימים את תפילתם אחרי ששליח הציבור הגיע ל'אשרי'.

אם אתה במזמור "לדוד אליך" אתה מסיים את הפסוק בו אתה נמצא וחובר לקהל וממשיך עם הקהל 'אשרי' ואינך משלים את אמירת ה'תחנון'

בציפיה לישועה דוד לוי