חלל צה"ל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 03/08/14 09:34 ז באב התשעד

שאלה

מהו חלל צה"ל שמקום קבורתו לא נודע. בימים האחרונים של מבצע צוק איתן נתקלנו ב-2 חללים.

מה קורה מבחינת ההלכה - האם יש גופה או חלקי גופה? האם יש קבורה בכלל?והאם כאשר מוצאים אם מוצאים את שאר חלקי הגופה של החלל האם עושים קבורה חדשה? יושבים שבעה? מה הדין?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. ברור שהוא נהרג, יש פעמים עדויות ממשיות (הדבר נדרש בד"כ כדי להתיר עגינות), ויש פעמים עדויות נסיבתיות (מקובל במקרה של חייל שאיננו נשוי לצורך ישיבת שבעה ואבלות.
ב. אם בעתיד ימצאו חלקי גופה ינהגו קודש יום ליקוט העצצמות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון