הפסקת הריון

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/08/14 18:05 ה באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי להתייעץ איתך בבקשה אני בשבוע ה19 להריוני השני בשפה אחרת סוף חודש רביעי ועשיתי הרבה אולטרסאונדים ובדיקות ורופאים מומחים אמרו לי שיש לעובר הרחבת נוזל בחדרים במוח וזה נקרא הידרוצפלוס מום

(מאוד קשה) והוא לא מפותח מספיק לגילו ואין לו סיכוי לחיות ללא פיגור שכלי או תסמונת, במידה ובכלל הוא יחייה ויוולד רגיל או בכלל הוא יאבד את הסיכויים עוד במהלך ההריון לחיות עם עוד התפתחויות בראש או בגוף.אמרו לי שאין מקום להתלבטויות ורק לעשות הפסקת הריון,עשיתי יעוץ גנטי ואמרו לי שאולי זה לא קשור בכלל לגנטיקה וזאת פגישה חד פעמית של הזרע עם הביצית ונוצר סוג של מוטציה. זהו מום מוח מורכב, עם הצטברות נוזל רב במוח. סיכוי גבוה מאוד לילד מאוד פגוע. כמו כן, אם אמשיך לפי הממצאים את ההריון הראש יגדל כל כך בהמשך ההריון עד שאזדקק כמעט בוודאות לניתוח קיסרי, כך שזה גם מסכן אותי . אציין שאני בחורה דתיה ובנאדם מאוד מאמין ברור שלא רציתי מההתחלה לעשות הפלה אבל הרופאים אמרו שהילדה רק תסבול ושרוצים שאחסוך את זה לעצמי ריצות של בית חולים וכאב כל החיים במידה ואני יאבד אותה במהלך ההריון או במהלך הלידה, אני אובדת עצות מה אוכל לעשות? גם ככה אני בדיכאון נפשי וקשה לי מאוד לקבל את הבשורה המרה שבחיים לא חשבתי שאשמע את זה ושקלתי לעשות גרידה ולהוציא את העובר בהרדמה מלאה ולא בזירוז לידה טבעית שלא אצטרך נפשית לעבור את הדבר הנורא הזה ולאבד את היקר לי מכל, אני מאמינה בניסים וישועות ומאידך גיסא אני מפחדת להתמודד עם החוסר ידיעה המפחיד הזה שיקרה משהו במהלך ההריון ובעתיד תינוק זה לא יסבול

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הצטערתי לקרוא את הדברים. מכיוון שיש כאן נתונים רפואיים רבים. אני מייעץ לך לפנות למכון פועה בירושלים, או למכון שלזינגר בירושלים, שהם מתעסקים בדברים אלו, ויודעים את האמת על המחלה הנזכרת. ועשי כפי שהם יורו לך.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ