צום תשעה באב

חדשות כיפה הרב אלישע אנצ'לוביץ' 01/08/14 14:59 ה באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

ברוך ה' אני בהיריון בשבוע ה-5 אחרי טיפולי פיריון.

רציתי לדעת האם זה בעייתי / מסוכן לצום מכיוון שאני יודעת שאני חייבת לשתות המון לאורך היום.

תודה ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

מאחר שאיני רופא, אני יכול רק לומר שאם ברור רפואית שתצטרכי לשתות אז החובה לעובר גובר על החובה לצום.

אם שתיית לגימות כל עשר דקות במשך כל הצום תועיל אז עדיף שתשתי לגימות בלבד.

אם לאו, אז מותר לך לשתות כפי הנדרש להגיע לכמות הנדרשת (ואם תוכלי לשתות יותר מים לפני הצום כדי שלא תצטרכי לשתות עד הבוקר, מה טוב). ברם, עלייך להימנע מלסתובב בחום כדי שלא תגרמי לעצמך לשתות יותר מהנדרש.