גידול כלב בבית

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 01/08/14 11:28 ה באב התשעד

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

אני בחורה בת 24 החוזרת בתשובה מזה כחצי שנה.... אני באמת משתדלת לשמח את ה' ולכן חשוב לי מאוד לברר את הנושא הבא: אני מגדלת כלב מזה כשנתיים, כלב די גדול בדירה.

עכשיו הבנתי שאין איסור חד משמעי לגידול כלב, כל עוד הוא לא כלב רע. הכלב שלי לא נושך אך הוא כן נובח במידה והוא מזהה סכנה..(אדם זר, צעקות, תנועות של הכאה, חפצים חדים וכדו') אני לא אימנתי אותו לכך אבל שמתי לב לזה בשנה הראשונה ועד היום.

בנוסף לכך למרות שאין שום איסור, ברור לי שגידול כלב הוא דבר לא ראוי לבחורה ובכלל לאנשים שומרי תורה ומצוות.

לכן אני רוצה לשאול האם לפי תיאור הכלב שלי, הוא נחשב כלב רע?

ודבר שני שמאוד חשוב לי לדעת הוא האם מכיוון שגידול כלב לא ראוי, יש עניין למסור אותו? במידה וכן למי? והאם יש צורך בזה למרות שיגרם צער לכלב וצער עצום גם לי!!!

דבר שלישי אני יודעת שאולי זה לא במקום, אך האם בעקבות גידול כלב יכולים לפסול אותי בשידוך? האם זה משהו שמכריע?

כבוד הרב תודה רבה על כל הטרחה למרות שנושא זה מאוד קרוב לליבי אני באמת אשמח שתהנה לי תשובה כנה ואמיתית וכמו כן צמודה להלכה! מבלי לחפש התרים אלא רק ההלכה נטו ... שוב תודה רבה רבה שבת שלום, בשורות טובות ושנזכה לחזות בגאולה הקרובה!

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

מותר לגדל כלב בתנאי שיהיה קשור בחוץ.

לגבי שידוך זה מאוד תלוי באדם, מי שאוהב בעלי חיים יאהב את זה.

אבל ככלל את צריכה להתנהג באופן טבעי ולא להנדס את החיים שלך לפי איך שהדברים יראו בפני המשודך. הכי חשוב שהם יהיו טובים כלפי ה'.

בברכה,

דני ארגמן