מאה מצוות בכל יום

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 01/08/14 00:04 ה באב התשעד

שאלה

שלום הרב!

החלטתי להתחיל להקפיד על מאה ברכות כל יום אבל יש לי כמה שאלות:

א. "יום" נחשב יום ולילה או לילה ויום?

ב. אם שכחתי וברכתי בלי לכוון במיוחד למצווה של המאה ברכות אפשר להחשיב את זה בספירה?

ג. שמעתי שבשבת וחג מוסיפים לספירה גם את הברכות של העולים, זה נכון?

ד. אם יום אחד לדוגמא ברכתי 90 אז יום אחר כך צריך לברך 110?

ה. מותר לי לדוגמא לשתות מים רק כדי להוסיף את זה לספירה?

ו. ברכות התורה של ברכות השחר זה שתיים או שלוש ברכות?

תודה מראש ומקווה שלא שאלתי יותר מדי...

תשובה

בס"ד
שלום רב,

א. יום בישראל - מערב עד ערב (כמו יום שבת)
ב. הכוונה אינה תנאי - כל ברכה שברכת נחשבת לספירה
ג. אפשר להוסיף ברכות העולים בשבת וחג - אפשר אפילו להוסיף אמירת אמן לברכות החזן
ד. אין השלמה מיום ליום.
ה. במקום לשתות מים תאכל פרי או תשתה משקה שאתה נהנה לשתות.
ו. לענין ברכות התורה יש דעה שאלו 2 ברכות ויש דעה שאלו 3 ברכות.

כדי שתדע כיצד מונים מאה ברכות צרפתי לך קישור עם טבלה ליום חול ושבת
http://www.shtaygen.co.il/?CategoryID=1348