אחריות ההורים להתפחות הרגשית של ילדיהם

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 31/07/14 19:50 ד באב התשעד

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב !

ראיתי הרצאה של רב שמסביר על חוסר ביטחון ואומר שחוסר הביטחון של הילד יכול להיות מיחס לא טוב במשפחה, ואני חסרת ביטחון. ואחרי ההרצאה הזאת שמתי לב שבאמת אני חסרת ביטחון בגלל שאיך שמתייחסים עלי במשפחה. אני אומרת לאמא שלי ואחותי שיפסיקו לצחוק עלי ושזה גורם לי לחוסר ביטחון, והן לא מפסיקות וכך אני נשארת יותר מלאת חסרת ביטחון. מה לעשות ?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

קשה לי להאמין שקורה לך דבר כל כך קשה.
אם זה נכון את לגמרי צודקת.
מוזר בעיני שכל אמא מבינה היטב שהיא צריכה לדאוג לצרכים החומריים של הילדים שלה: שיהיה להם מה לאכול ומה ללבוש. אמא מבינה שיש לה אחריות כלפי העתיד של ילדיה - היא שולחת אותם ללמוד ומממנת להם את כל הנדרש להצלחה בלימודים.
אבל את הנשמה של הילד האמא שוכחת. היא לא חושבת מה חובתה ואחריותה להתפתחות טובה של הנשמה של ילדיה.
זה קשה מאוד וכואב מאוד.
הנשמה היא החלק הכי פנימי והכי חשוב של הילד שלה - והאמא לא נותנת דעתה על כך.
אמך חייבת להיות הרבה יותר רגישה לתחושת חוסר הבטחון שלך, להעניק לך הרבה חום, אהבה ואכפתיות (בודאי לא לצחוק עליך). בדרך זו יתחזק הבטחון שלך.
אני כותב זאת בכל הרצינות ובכל האחריות.
אני מציע שתתני לאמא שלך לקרוא את התשובה שלי.