חינוך ילדים - קללות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 31/07/14 10:52 ד באב התשעד

שאלה

שלום ,

אני ב"ה אמא לחמישה , נתקלתי בבעיה עם הילד השני שלי הוא בן כמעט 8 ושמעתי אותו מנבל את הפה (קללות) ברור שאצלנו בבית איננו מדברים כך, הסברתי לו שלא מדברים כך בבית הוא אינו מבין את משמעות המילים, אך מצאתי שזה חוזר מה עליי לעשות?

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

היכולת להשפיע על ילד בן שמונה בעזרת דיבורים ודברי תוכחה - אינה כה גדולה. כפי שכתבת, הוא גם לא מבין את מה שהוא אומר, ואיננו מבין את החומרא שבדבר. למעלה מכך - הוא גם לא מושפע הרבה מדיבורים שונים על נושאים חינוכיים.
מה עושים ? מניסיוני למדתי שלעתים טוב למעט בדיבורים, ולעשות את העבודה החינוכית במעט דיבורים, בחיוך, בשימת אצבע על הפה שלך והצגת מעמד של שתיקה, בדברים קצרים חיוביים כגון "אנחנו אוהבים לדבר נקי ויפה", ובעיקר - בשבחים כאשר הוא כועס אך לא מקלל, או עומד בניסיון יפה.
בדרך הזו מתקדמים אט אט [אין פתרונות קסם], לא משחיתים דברי תוכחה שלא נופלים על אוזן קשבת, וגם לא הופכים אותו לרשע בפני עצמו.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב