שמירת שבת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/07/14 23:42 ג באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב!

אז ככה אני ילד חילוני אף פעם לא שמרתי שבת וכל המשפחה שלי חילונית ולא שומרת שבת.

הכל השתנה שראיתי סרטון מחזק בנושא של גוג ומגוג והתחלתי לרצות להתחיל לשמור שבת אבל אני לא יודע איך מתחילים ומה לעשות וגם כל המשפחה שלי מחללת אז יהיה לי קשה מאוד להימנע לגמרי מחילול.

בשבת אמא שלי מבשלת רגיל בגז אז אני לא יוכל לאכול?

מה לעשות???

תשובה

שלום וברכה

יש לי רעיון - האם אתה יכול למצוא מישהו באזור המגורים שלך, שיוכל להדריך אותך איך מתקדמים לאט לאט, ככה תדע להתחיל בדברים היותר חמורים [קודם כל דברים שאתה צריך לעשות וצריך להימנע מלעשות] ולאחר מכן התייחסות לדברים של אחרים[כמו הבישול של אמא שלך].
ואולי בכלל לדבר עם ההורים שלך שאתה רוצה להתקדם, ואיך אתה והם תמצאו דרך גם להתקדם וגם להישאר משפחה מאוחדת.

האם אתה יכול ללכת בדרך זו ?

כל טוב