תשעה באב ועבודה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/07/14 21:10 ג באב התשעד

שאלה

שלום רב!

אני עובדת בבי"ח כפזיותרפיסטית. אני יודעת שבתשעה באב אסור לעשות מלאכה שמסיחה את הדעת מפני האבלות. אמנם העבודה שלי לא נכללת ברשימת המלאכות האסורות (לפחות למיטב ידיעתי), אך היות וזו עבודה עם אנשים שבמהלכה עליי להתמקד בעזרה בהתמודדות האישית שלהם עם מצבם, חשבתי שזה בהחלט עשוי להסיח את דעתי מהאבל. מאידך, חלק מהעבודה מתמקדת בלעזור לאנשים להגיע להחלמה כדי שיוכלו להשתחרר לביתם.

כיצד עליי לנהוג? האם עליי ללכת לעבודה או להישאר בבית ביום זה?

תודה רבה!!

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח.
את פורשת היטב את הדילמה, ומציגה היטב את השיקולים השונים.
קשה כמובן להכריע. אני נוטה לכך שתחלקי את יום הצום. לאמור: בערב ועם השיבה שלך מהעבודה תשובי לעסוק בנושא החורבן ולא תסיחי את דעתך, ואילו לעבודה - ללכת. הסיבות לכך הם בעיקר חשיבות העבודה שאת עושה, העזרה לאחרים להתמודד עם המצוקה, לקדם את ההחלמה שלהם וכדו'. אפשר שלאור דברי הנביאים זה ממש מהותו של הצום. בשל העובדה שאין עושה את הדברים לשם רווח (אם כי כמובן ישנה חשיבות לקבלת המשכורת) אין לראות את זה כמי שעושה מלאכה במובן החמור של המילה.

כל טוב