בית מזוזה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/07/14 15:44 ג באב התשעד

שאלה

שלום רב!

ברצוני לשאול האם ישנם דגשים/איסורים מיוחדים בנוגע לבית מזוזה בחדרי הבית הפנימיים? כיוון שנתקלתי באמרה שאסור בית מזוזה שקוף.

כעת ברשותי בכל חדרי הבית בתי מזוזה מפלסטיק שקוף.. אך למען הסר ספק אשמח לדעת לפי ההלכה מהו בית המזוזה המומלץ ביותר?

תודה רבה מראש!

תשובה

שלום וברכה

בית מזוזה כשר גם אם הוא שקוף.
יש כל מיני מנהגים, אולם אין דינים הנוגעים לבית המזוזה, ואין איסור בשקוף.
אולם בשל העובדה שהשולחן ערוך פוסק שבמקום שמדובר בחדר עם טינוף - יש לכסות, עדיף אולי בחדרים שיש תינוקות לכסות. אדגיש שוב שזו לא חובה.

כל טוב