תפילה לנשים והקפדה על ברכת המזון

חדשות כיפה חברים מקשיבים 30/07/14 15:42 ג באב התשעד

שאלה

שלום רב .

יש לי שאלה על סגנון התפילה .

בבית הספר אנחנו מתפללות תפילה ארוכה שזה אומר ברכות השחר שמע ישראל שמונה עשרה פסוקי דזמרה וכו'....

עכשיו חופש גדול ואני לא מתפללת את כול התפילה הארוכה אלא תפילה קצרה .

הייתי רוצה לדעת אם זה בסדר לעשות כך ואם כן מהי תפילה קצרה מהי כוללת?

עוד שאלה :

בעקבות המצב הביטחוני בארץ נהוג לקבל קבלות על עצמנו, אחד הדברים שקיבלתי זה ברכת המזון אבל ממש קשה לי עם זה זאת אומרת שאני כול הזמן שוכחת ולא זוכרת וזה ממש מעצבן ....

מה אני צריכה לעשות כדי לזכור?

ממש תודה רבה !!!

תשובה

שלום לך !

אני מאד מעריך את זה שאת משתדלת להתפלל גם בחופש שאין מסגרת וזה קשה ולא פשוט להחזיק את עצמנו ובכל זאת את בוחרת כן להתפלל כמה שאת יכולה, והעיקר זה הלב להתפלל מעומק הלב.

[תפילה]
את יכולה מעיקר הדין להתפלל את עיקרי התפילה, אם קשה לך, וכמובן תמיד טוב להוסיף כדי להרגיש את מתיקות התפילה והחיבור שלנו עם הקב"ה, בשבח בקשה והודאה על כל הטוב שהוא נותן לנו.
עיקרי התפילה הם:
ברכות השחר.
מברוך שאמר עד ישתבח ואם קשה אפשר רק את המזמורים עד ויברך דוד, ואז ישתבח, ואם קשה אפשר רק ברוך שאמר אשרי וישתבח, (אם את בני ספרד ועדות המזרח, בלי שם ומלכות בברוך שאמר, ישתבח וברכות ק"ש, ואם את מבני אשכנז, אז עם ברכות).
קריאת שמע וברכותיה.
שמונה עשרה.
ועלינו לשבח.
אם את רוצה, את יכולה גם להתייעץ עם הרב שלך באולפנה שמכיר אותך, לפי היכולת שלך, זה גם מבורך.

[קבלה טובה]
יישר כוחך שאת מקבלת על עצמך קבלות טובות!! ואני בטוח שזה עומד לזכות חיילנו ועמינו! ובוודאי שאנחנו צריכים לעמוד על זה כ"צוק איתן" לשמור על הקבלות שאנחנו מקבלים.
ואני אביא כאן כמה עצות להועיל:
1. לחשוב על המסירות נפש של החיילים למען העם, ולשים לנגד עיננו, שכמו שהם מוסרים את הנפש לטובתנו, כך במעט שאנו יכולים לעזור, לעמוד בזה במסירות נפש לשמור על הקבלה שלנו חזק.
2. לפני שאת אוכלת לחם, אז תמיד לשים לידך ברכון, כך שאת תמיד תזכרי, או לשים תזכורת בנייד שלך.
3. להחליט שאת לא עוזבת את השולחן לפני ברכת המזון.
4. ללמוד על חשיבותו ועניינו של ברכת המזון והמהות שלו.
5. להגיד למישהי להזכיר לך אם ברכת ברכת המזון.
בהצלחה רבה! חן

chencorcos@gmail.com המייל שלי.