תשעה באב והנקה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/07/14 13:07 ג באב התשעד

שאלה

שלום רב,

יש לי תינוק בן חודשיים וכן ילדה בת שנתיים. שניהם יהיו עימי בבית בתשעה באב.

את התינוק אני מניקה הנקה כמעט מלאה- מלבד בקבוק אחד ביום.

שאלתי היא לגבי צום תשעה באב-

א. אם עליי לצום צום מלא, אני מפחדת שלא יהיה לי חלב עבורו.. (ממילא עניין זה היה בעייתי בהתחלה, ולכן אני נותנת לו גם בקבוק אחד ליום)

ב. אם אני מניקה, אך צמה יחד עם זאת צום מלא, אני מפחדת שאני אתייבש ויהיו לי מיגרנות עם אורה- שהינן תורשתיות במשפחתינו ומופיעות לרוב בחום, מחסור במים וחוסר שינה.

מה עליי עשות?

תודה רבה, צום קל ובשורות טובות לכל עם ישראל

תשובה

שלום וברכה

נקודת המוצא היא שאין פטור גורף למניקה.
אולם, זכותו של התינוק לחלב אם והצורך בהנקה גורמים במצבים מסוימים להקל. במצב שלך, שאכן ההנקה עומדת בסיכון - נראה שהדבר הנכון יהיה להתכונן לצום כראוי (פירות, שתיה, מזגן וכדו') ולהתחיל לצום. אם תחושי בבעיה - להפסיק לצום.

כל טוב