הנחת תפילין

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/07/14 10:47 ג באב התשעד

שאלה

שלום רב,

אני בחור בן 20 וב"ה מתחזק בדרך ה'. מאז הבר מצווה לימד אותי הרב שאצלו למדתי לקרוא את הפרשה כיצד להניח תפילין. מאז ועד היום אני מניח כפי שהוא לימד אותי. לאחרונה שמתי לב שאף בחור מעדות המזרח (אני בוכרי) לא מניח כמוני, נכנסתי לאינטרנט וראיתי סרטון הדרכה של הרב אברהם יוסף איך להניח, בו הוא מראה דרך הנחת תפילין שונה משלי. לבסוף מצאתי סרטון הדרכה שבו מראים הנחה בדרל שבה אני מניח אלא שהדרך הזו שייכת לאשכנזים. האם אני צריך לשנות את דרכי ולהניח כמו הרב אברהם יוסף ואביו הרב עובדיה יוסף זצ"ל? ואם כן, האם אני צריך התרת נדרים והאם בכלל כל מה שהנחתי עד היום "תופס"?

בברכת יום טוב ובשורות טובות, אליהו.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כל השינויים בהנחה בין אשכנזים וספרדים הם מינוריים ואין להם השפעה הלכתית אדם יוצא יד"ח בכל צורה. אלא שלכתחילה יש לעשות כמנהג העדה של כל אדם. על כן אם תוכל למצוא רב בוכרי שידריך אותך עדיף.

צום החמישי לששון ולשמחה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ