האם מותר לי לצום ואיך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/07/14 10:23 ג באב התשעד

שאלה

שלום

אני מאז ומתמיד מתקשה מאוד מאוד בצומות. יש לי לחץ דם נמוך ואני בתת משקל משמעותי, הבעיה היא לא רק בצום עצמו שאני חלשה מאוד וחשה ברע, אלא גם שבירת הצום קשה עלי וגורמת לי להיות חולה ממש, ולוקח לי שעות רבות מאוד לחזור לעצמי.

בשנה זו מצבי עוד פחות טוב מתמיד בעניין הזה

האם יש הקלות כלשהן שאוכל להרשות לעצמי מלכתחילה? ואם אני חשה ברע מותר לי לשתות (אם כן איך)

תודה

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

יש להתייעץ עם רופא שיאמר מה המצב הרפואי. אם הוא מאשר את דבריך אין עלייך לצום, אלא להתחיל בערב ולבוקר מיד שמרגישים חולשה יש לשתות ולאכול כרגיל (לא בשיעורים).

צום החמישי לששון ולשמחה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ