אחריות להטבלת כלים משותפים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/07/14 00:10 ג באב התשעד

שאלה

שלום רב,

התחלתי לפני חודש לעבוד במשרד גדול. אתמול הגיע למשרד משלוח של כמה עשרות כוסות זכוכית גדולות עם ידיות, לשימוש כל עובדי המשרד. הכוסות נוצרו בסין ולא הוטבלו. האם מוטלת עליי החובה האישית לדאוג להטביל אותן, מאחר ואני היחידה במשרד שמקפידה בד"כ על הנושא הזה? במשרד לא התנגדו שאעשה זאת אך מדובר בקושי טכני לא מבוטל שכן ישנן הרבה כוסות והן כבדות, מקווה הכלים אינו קרוב למשרד ואין ברשותי רכב, וכן זו לקיחת אחריות על כך שרכוש משרדי לא יישבר. אין מישהו שיוכל לעזור לי עם זה. כמו כן, נושא הכשרות במשרד רגיש בלאו הכי, ואני חוששת מיצירת אנטגוניזם כלפיי- אני מכבדת מאד את עמיתיי ואיני רוצה לגרום להם אי נוחות או לשדר התנשאות.

אשמח להנחייתכם.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

כדאי לדאוג שיטבלו את הכלים. אם אינך יכולה בבת אחת כדאי לטבול חמשה חמשה. בכל אופן הצלת וזיכוי הרבים תלוי בך ושכרך הרבה מהשמים.

צום החמישי לששון ולשמחה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ