9 הימים דחוף!!!

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/07/14 22:00 ב באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב!

כעת אנחנו תשעת הימים בימו השני של תשעת הימים.

קראתי והבנתי שקיום כולנו אסטניסטים והמצב בארץ מתיר להתקלח אז התקלחתי רק במים קרים.

אבל היום אף על פי שאני רק בבית ואני לא מזיעה התרחצתי עם סבון ואני מרגישה רע עם עצמי האם זה חטא?

הרגשתי מגעילה לה די בכך שאסור לכבס בגדים?

דבר שני הוא שביום ראשון לאחר השקיעה ביקשתי מאמי להחליף לי מצעים למצעים מכובסים כי ידעתי שבתש/עת הימים אסור האם זה חטא עכשיו קראתי שגם אסור את זה??

לגבי לבנים האם מותר לכבס וא ליתר ביטחון בלי נדר דורכת עליהם על מנת שלא יחשבו מכובסים.מה הדין לגבי מגבות? תודה וסליחה על השאלה הארוכה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

א. אסור רחיצה הוא רק של תענוג, ואם אדם הוא רגיש לריחות וכדו' אין איסור רחיצה ובלבד שירחץ בלא תענוג. דהיינו קצת מים קרים או חלק מרחיצה וכדו'. העיקר שלא יהיה תענוג מיוחד.
לבנים אין איסור לבישה במכובסים, מגבת כדאי לדרוך על עפר.

צום החמישי לששון ולשמחה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ