גילוח בתשעת הימים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/07/14 20:25 ב באב התשעד

שאלה

שלום,

איני מתגלח בשלושת השבועות. השנה התחתנתי ואישתי מאוד לא אוהבת את הזקן ומתלוננת שזה מציק לה. האם אוכל להתגלח כדי לא לצערה?

תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

ברית הנישואין כוללת בתוכה גם את הברית עם הקב"ה ועם ההלכה. על כן, ביסודו של דבר, העובדה שהדבר מפריע לבת זוג אינה סיבה להתגלח בתשעת הימים.
אולם התשובה שלי אינה תשובה חתוכה, כי הדבר מאוד תלוי גם בעומק המשבר. אם מדובר במשבר קשה בחיי הנישואין בגלל גילוח זה - צריך להתייעץ עם תלמיד חכם באופן ממוקד למקרה שלכם.

כל טוב