האם מותר לשבת שבעה על אימא גויה?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/07/14 18:45 ב באב התשעד

שאלה

שלום רב,

אני גויה שמאמינה ביהדות, אימא שלי ז"ל הייתה גויה ואבא שלי יהודי.

אימא שלי נפטרה אתמול. השאלה שלי היא איך עליי ועל אבא שלי להתנהג?

האם מותר לאבא שלי לשבת שבעה? האם מותר לי לשבת שבעה? האם יש פירוטים מיוחדים עבור מצבים כאלה?

האם יש מחויבות מיוחדות עליי ועל אבא שלי? האם יש איסורים מיוחדים עליי ועל אבא שלי?

תודה רבה מראש. ערב טוב.

תשובה

בס"ד

שבוע טוב

אין לכם מחויבות כיוון שאינך במעמד של יהודיה. גם אביך באופן עקרוני אין לו מחויבות, אבל אם הוא או את רוצים לשבת אתם יכולים לשבת בבית, לא כשבעה מחייבת אלא התייחדות.
בכל מקרה אפילו שמעמד אמך הוא כלא יהודיה יש חיוב של כיבוד אם כפי שכל אדם צריך לכבד את מי שגמל עמו טובה.

צום החמישי לששון ולשמחה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ