ביטול הוראת קבע בשל שימוש לא ראוי בתרומה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/07/14 18:44 ב באב התשעד

שאלה

חתמתי על הוראת קבע לרב מ...שטוען שהכסף הולך לילדים מבתים הרוסים בפועל התברר שלא כך הדבר והכסף הולך לצורכי הרב . האם ניתן לבטל את הוראת הקבע

נ"ב קבלתי מהרב בקבוק ערק כביכול בברכתו

בברכה

תשובה

שלום וברכה

אינני חושב שמותר לך לעשות זאת.
אני סובר שאתה חייב לעשות זאת.
מדובר בכסף שנועד לרצונך ולכוונתך למען ילדים הרוסים. מי שלוקח כסף זה (אני מדגיש שאני לא יודע שאכן הרב לוקח את הכסף לצרכיו הפרטיים) או אפילו אם יש אפשרות סבירה כזו -גוזל את הכסף מהילדים האלה, שזקוקים לו.
אתה בוודאי אינך רוצה להיות שותף בכך. הכסף שלך נועד לצדקה
על כן, אם אינך בטוח שהכסף הזה הולך לילדים - בטל מיד את הוראת הקבע הזו, והפנה אותה למקום שאינו לוקח פרוטה לעצמו אלא מפנה את כל הכסף לילדים הזקוקים לכך.
העובדה כי קבלת בקבוק ערק אינה מעלה ואינה מורידה לדיון.

כל טוב