חידוש דברים בשבת חזון; שמירת עיניים לנשים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 29/07/14 17:44 ב באב התשעד

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב,

ברצוני לשאול - האם מותר לי לחדש תיק, בגד, תכשיט (שקניתי בתשעת הימים) בשבת חזון?

ועוד - מדוע גם נשים צריכות להקפיד על שמירת העיניים?

תודה

תשובה

שלום וברכה

יש מנהגים שונים לגבי שבת חזון. אנחנו נוהגים שאין כלל מנהגי אבלות בשבת זו, ואפילו לא שרים את לכה דודי במנגינה שלקוחה מתשעה באב. זו שבת. בשל כך, מותר לחדש. אולם יש מנהגים אחרים שאוסרים.

למה שנשים לא תהיינה חייבות בשמירת העיניים ? נכון הוא שמבחינה פיסיולוגית יש הבדל, אולם שמירת העיניים לא נועדה רק למנוע תופעות פיסיולוגיות אסורות. היא נועדה לטהר את המחשבה ולזקק את הדעת מכיבושה על ידי מחשבות אסורות. האם נשים אינן חלק מזה ?

כל טוב