תענית בתחילת הריון

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 29/07/14 16:45 ב באב התשעד

שאלה

לרב שלום

אני אהיה בתשעה באב בשבוע 9 להריון.

אני לא צמה צומות קטנים גם כשאני לא בהריון או אחרי לידה,

כי יש לי "פטור רפואי" מכך, אני לוקחת כדורים לטיפול בבעיה רפואית כרונית.

ביום כיפור וט' באב אני כן צמה וקשה לי מאוד, ביום כיפור יש לי אישור של רופא יר"ש לשתות ולאכול לשיעורין במקרה הצורך.

בהריון הקודם היה לי מיעוט מי שפיר והייתי בסוף חודש תשיעי, לכן לא צמתי, היה אסור לי.

השאלה שלי, האם צום בתחילת הריון מגביר את הסיכוי להפלה ספונטנית ? אני יודעת שהרב לא רופא, אבל אולי ידע...

עד כמה אני צריכה להרגיש רע בשביל שיהיה מותר לי לשתות?

קראתי את תשובתו של אחד הרבנים באתר שכתב שאישה הרה שמרגישה רע יכולה לשתות ולאכול. השאלה עד כמה רע ?

עד מצב שצריך לשבת, מרגישים רעד וסחרחורת קשה לדוגמה, או סתם חולשה יותר גדולה מהרגיל בצורה לא משמעותית מאוד?

מה שאני מפחדת זה שאני מגבירה את הסיכוי להפלה טבעית אם אני צמה.

אודה לתשובת הרב.

תשובה

מרגע שאת מרגישה חולשה כפי שכתבת את יכולה לאכול ולשתות. כדאי להתייעץ עם רופא שומר מצוות להערכתי הוא יגיד לך שאסור לך לצום.