פגיעה בזולת

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/07/14 14:42 ב באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב

אני וחברה ממש לפני המון זמן (בערך שנתיים לפי דעתי, או יותר)

התקשרנו לחברה, ויש תרגום באינטרנט- יש גם השמעת מילים, אז השמענו מילים מוזרות באנגלית בטלפון. וצחקנו על זה... אני לא יודעת אם היא ידעה שאלה אנחנו, אבל אולי היא זיהתה את המספר של הבית. אני לא יודעת אם עשיתי את המספר של הבית בתור 'חסום' או שזה לא פעל בכלל....

צריך לבקש סליחה? ואם כן, לבקש סליחה ולהגיד שאני עשיתי את זה, בלי להזכיר שחברה הייתה איתי?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אכן חזרה בתשובה מחייבת ריצוי של הזולת שנפגע מאתנו.
נראה לי שכדאי להציע לחברה שעשתה זאת אתך שהיא תצטרף לתיקון שאת מבקשת, ותתנצל יחד אתך.
בכל מקרה את יכולה לבקש סליחה רק על חלקך ולא להזכיר את השותפה.