הדפסה מעבודה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 29/07/14 10:27 ב באב התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני כבר המון זמן פעם ב... שולחת לאבא שלי משהו להדפיס שידפיס בעבודה. ושאני שולחת אני לא רושמת 'אבא תדפיס' או משהו כזה, כי ממה שהבנתי כנראה הבוס של אבא שלי יכול להסתכל על זה...

ואני לא יודעת אם מותר להדפיס שם! בדרך כלל אני מבקשת ממנו דף או שניים, והוא עושה 2 עותקים בדרך כלל בדף. אבל גם שלחתי לו עבודות, ויכול להיות שהייתי צריכה לתקן אותם- ואז הוא הדפיס פעמיים... ואם מחשבים הכל זה כבר כמה שנים! אז זה יוצא המון דפים...

דיברתי על זה עם אמא שלי והיא אמרה שאני לא רושמת 'להדפיס' בהודעה בגלל שאסור להדפיס ספרים, וכמות מועטה כל פעם זה לא אסור.

אבל אני לא יודעת עדיין... אני חושבת שאם אני אבקש מאבא שלי לשאול את הבוס שלו הוא יצחק או לא ירצה, אז עדיין לא בקשתי ממנו (ניראה לי)

מותר לי להמשיך לבקש ממנו להדפיס דברים להבא? ומה לעשות עם כל מה שהדפסתי, זה נחשב גזל?

תודה רבה ויום טוב

סליחה על הטרחה

תשובה

בס"ד
שלום רב,

צריך לדעת מה האמת.
אין דרך אחרת מאשר לדבר עם אבא שלך.
תסבירי לאבא שלך שאת חוששת שזה סוג של גזל. תבקשי ממנו שבשבילך ידבר עם הבוס.
אפשר גם להציע תשלום העלות עבור כל דף (20 אג'...)