הבאת ילדים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 29/07/14 09:19 ב באב התשעד

שאלה

שלום רב. בעלי ואני נשואים פעם שנייה, מזה שנתיים. יש לו 2 ילדים מנישואים קודמים (בן ובת), וגם לי יש 2 ילדים מנישואים קודמים (בן ובת). יש לנו 2 תינוקות שלנו (2 בנות). ביתנו הקטנה (השנייה המשותפת) נולדה לפני כחודש. אני לא מעוניינת לקחת אמצעי מניעה היות ואני מרגישה ברוך השם פיסית ונפשית מוכנה לעוד ילד, ובאמונה ובתפיסה שלי אינני מרגישה שצריך למנוע מנשמה להגיע לעולם בלא סיבה מוצדקת. מה גם שכלכלית אנחנו בסדר גמור ברוך השם.

בעלי לעומת זאת לא מרגיש כמוני. הוא מרגיש שקשה לו כי זה נישואים שניים והילדים שלו מנישואיו הקודמים לא נמצאים לידו (הם גרים בחיפה ואנו באזור המרכז), וכן הוא מרגיש שקשה לו עם ילדיי שלי מנישואיי הקודמים אשר מתגוררים עימנו.

הוא שמח מאוד על הולדת 2 הבנות שלנו אולם אומר שהוא חושש שיתמוטט וכן אינו רוצה להיות אב מבוגר (הוא בן 43). הוא אומר שהוא לא חרדי ולדבריו "לא רוצה להביא ילדים בלי סוף". אני בעלת תשובה, הוא דתי לאומי.

כיצד עליי לנהוג?

תשובה

בס"ד

שלו' וברכת ד'

יש הרבה משתנים בשאלה, יש לגשת לאדם שמכיר אותכם ולדבר אתו בצורה גלויה ולהגיע להבנות. אין אפשרות לענות על שאלה מורכבת כזאת באינטרנט.

צום החמישי לששון ולשמחה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ