Mום ט' באב

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 28/07/14 19:51 א באב התשעד

שאלה

שלום וברכה,

בקרוב יחול צום ט' באב. אישי במילואים ורוב הסיכויים שגם בצום הוא יהיה.

אני עם בן שנתיים לבד כבר 3 שבועות וזה מאוד קשה פיזית ונפשית.

בצום יז' בתמוז (בו גם הייתי לבד) לקראת סוף הצום הרגשתי כבר ממש רע.

לא יכולתי לעמוד על הרגליים ובקושי רב הצלחתי לטפל בבני, בכוחותי האחרונים נתתי לו לאכול (אוכל שלא ראוי להיקרא ארוחת ערב- פשוט לא היה שום סיכוי שאני מכינה משהו) ושמתי אותו לישון.

במידה ואהיה לבד גם בט' באב, האם ישנן הקלות עבורי?

לא יהיה לו מעון כך שאצטרך להיות איתו לבד מתחילת הצום ועד סופו.

כנראה שלא תהיה לי עזרה מההורים.

על בייביסיטר צעירה (שלא צמה) אני לא סומכת שתהיה איתו לבד ואם אביא מישהי אלי, הילד ירצה להיות רק איתי (בנוסף, מאז שאביו הלך לימלואים הוא נצמד אלי ומפחד להתרחק ממני יותר מידי)

האם יש משהו שניתן לעשות ככדי להקל עלי בצום?

תשובה

תתחילי לצום ואם תראי שאת עומדת,להגיע לשלב שאת לא מתפקדת אז תשתי כמה שאת צריכה