חשש לאשת איש

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 28/07/14 18:13 א באב התשעד

שאלה

שלום רב

הייתי עם פרוצה שהתברר שיש לה חבר קבוע (לא נשואים) האם על פי ההלכה מדובר באשת איש?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אתה מעלה חשש גדול וחמור.
כיצד ידע מי שהולך אל פרוצה שהיא איננה אשת איש?
אולי הייתה נשואה ונפרדה מבעלה ללא גט?
הדבר נכון לא רק בקשר עם פרוצה אלא בכל קשר עם אישה שאין לך היכרות מעמיקה איתה - שמא היא אשת איש?

לענין השאלה שלך. לרוב הדעות חברות קבועה לא יוצרת קשר קידושין שהרי לא התחתנו על פי ההלכה ולכן איננה אשת איש.
עדיין יש צד לראות חיים קבועים יחד כיוצרים קידושין או מעין קידושין ומחייבים גט.
מתברר שגם למי שמחמירים בכך - לא כאשר מדובר בזוג שחי בפריצות.

עיין מאמר בנושא
http://www.daat.ac.il/daat/toshba/ishut/ishut33.htm