לימוד תנ"ך

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/07/14 08:58 א באב התשעד

שאלה

שלום רב,

כאדם מתחזק, רציתי לברר ולדעת את דעתכם, מי הדרך הנכונה ביותר ללמוד תנ"ך.

אני לומד הלכה, תורת ברסלב שאני מאוד מתחבר אליה ועוד. אבל יש את הקטע הזה שמציק לפעמים, איך יהודי לא יודע (היטב) את ה-א'-ב' שלו...

אני מניח שלימוד תנ"ך אינו לימוד קל. לכן שאלתי תהיה מה היא הדרך הטובה ביותר לגשת אל הלימוד הזה, איך ועם איזה פירוש כדי להבין את הלימוד?

בתודה מראש,

שמעון

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

חז"ל הדריכו שיהודי צריך להיות מוסיף והולך, ולהרבות בלמוד. גם תנ"ך יש ללמוד, אבל כדאי לעבור רק עם פרוש רש"י ומצודות. כל שאר הפרשנים כאשר תעבור פעם שנייה שלישית, אבל את הבסיס כדאי ללמוד עם רש"י.

בשורות טובות ונחמת ירושלים

יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון