הלכה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 24/07/14 17:10 כו בתמוז התשעד

שאלה

שלום רב! יש לי כמה שאלות אשמח לקבל תשובה עליהן תודה מראש.

1)האם מותר בימי בין המצרים לבנות להוריד שערות ולמרוט גבות?

2)האם בימי בין המצרים מותר לעשות פן בגלל איסור תספורת.

3)הרב בשבת אני יודעת שאסור להשמש במשחת שניים וצריך להשתמש במי פה האם מותר לצחצח בלי משחה גם אם יורד דם?.כי הדבר הזה ממש מפריע לי.

4)האם בכלל אסור להסתרק בשבת?אני לא מסרקת ואני מרגישה ממש מכוערת?

תודה מראש מעיין פקר.

תשובה

לשואלת שלום רב.
1 - מותר. כיון שזה להסיר כיעור
2 - מותר. את לא מתכוונת להוריד שיער. להיפך, את לא רוצה שזה יקרה.
3 - אם בטוח שירד דם, ספרדים מתירים ואשכנזים אוסרים. אז מה עושים? מצחצחים בעדינות, יותר חלש ממה שעושים בד"כ. כך שלא בהכרח ייצא דם, ואז מותר. אם מצחצחים בעדינות, אז גם אם קרה ויצא דם, לא עשית בכך שום איסור. אגב, להרגשה הטובה זה ודאי יספיק.
4 - כנ"ל. אם בטוח שינשרו שערות - אסור. אם מסרקים במברשת רכה, כך שלא תמיד נושרים שערות אז מותר. (אפשר לבדוק זאת ביום חול ולראות אם נשארו שערות על המברשת).
בברכה
אפי קיציס