גרטל

חדשות כיפה הרב אלישע אנצ'לוביץ' 23/07/14 10:30 כה בתמוז התשעד

שאלה

שלום הרב,

לי יש איזה שריטה,שאם אני אוהב משהו אני עושה הרבה בשביל להשיג אותו(לדוגמא נעליים ממש טובות) אז עכשיו נדלקתי על גרטל.עכשיו,אני בהתלבטות,האם זה בסדר ללכת עם גרטל רק בגלל שנדלקתי על זה?בגלל סוג של פוזה ועוד....מצד שני זה משהו מאוד חיובי ואין סיבה שלא,אפילו יש מצב שזה יעזור לי בהתמדה לתפילות וכ'ו...אשמח אם הרב יוכל לעזור

תשובה

איתן,

מאחר ש"העושה בפרהסיא עושה משום יוהרא" (מהרש"א חידושי אגדות סוכה מט ע"ב)נראה שיש לך להתחיל בהנהגות זו בשבתך בביתך * כגון לאורך ברכת המזון.

אם וכאשר תתחבר לגרטל עד כדי לבישה עקבית למשך שלשה חודשים, לא יהיה שמץ של יוהרא כאשר תעבור ללבישתו בבית הכנסת.