נדר

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 22/07/14 16:40 כד בתמוז התשעד

שאלה

לפני מספר חודשים, לאחר מספר עימותים עם בתי, יצאתי בהצהרה שלא אאשר לה לצאת לטיול שמאוד רוצה לצאת והוספתי שזה בגדר נדר.

האם אכן זה נחשב נדר ?

במידה וכן האם יש צורך בהתרת נדרים?

או האם מצב בו אני לא לוקחת חלק בכל נושא הטיול, כלומר אבא שלה מאשר לה את היציאה ונותן הכסף וכו׳ , אז זה בסדר מבחינתי?

אודה לתשובתכם.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אין לנדור.
לעולם לא לנדור מפני שזאת הסתבכות מיותרת.
עניין זה כבר גינה קהלת (פרק ה; ג - ד): "כאשר תידור נדר לא-לוהים, אל-תאחר לשלמו כי אין חפץ, בכסילים: את אשר-תידור, שלם. טוב, אשר לא-תידור משתידור, ולא תשלם".

תגשי לרב כדי שיעשה לך התרת נדר. זה לא קשה אבל זה דורש 'מקצועיות' של רב.

זכרי לעולם לא לנדור, בודאי לא בשעת כעס.

שנה טובה