הלכה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/07/14 18:13 כג בתמוז התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב!

קודם כל תודה מראש!

יש לי כמה שאלות אשמח לדעת מה לעשות במקרים האלו:

1)האם מותר בימי בין המצרים לעשות פן בשיער (כיוון שאסור להסתפר)וזה לא שאני עושה פן באופן קבוע?

2)בשבת האחרונה זו החייתה השבת הגרועה בחיי .הייתה אזעקה במקום שאני גרה (גבעת שמואל) ואמי היא ממש פוחדת ובחרדות היא כבר שתי שבתות בטלפון ,אבל לשמחתי בשבת שעברה לא היו אזעקות והכל עבר חלק.בשבת הזו הייתה אזעקה באמצע הקידוש ואמי פתחה טלוזיה בחדר שלי (החדר שלי זה הממ"ד )סגרתי עניים ואוזניים כמה שיכולתי ובכיתי כ"כ הרבה.מה אפשר לעשות בכדי לתקן זאת בלי נדר.

3)האם מותר לבנות למרוט גבות ולהוריד שערות בבין המצרים?

תשובה

שלום וברכה
התשובות שלי מתייחסות לימים שאחרי ראש חודש אב:
א. אם זו פעולה מיוחדת של התיפות – ראוי בית המקדש שלא נעשה את זה; אם מדובר בצורת התלבשות רגילה , כמו להסתרק – מותר. מדברייך נראה שמדובר בדבר מה מיוחד, ולכן לא עושים אותה בתשעת הימים.
ב. למה את צריכה לתקן את העובדה שאמא שלך פתחה טלוויזיה ? גם אם את ראית דברים שלא ברצונך בטלוויזיה – היא באה בגבולך, ולא את רצית אותה ולמעשה רצית להימנע מזה, ובאונס ראית דברים המוקרנים שם. אין שום דבר שאת צריכה תיקון עליו, אלא אם כן לא הבנתי נכון את המקרה.
ג. התשובה היא אותה תשובה דלעיל. אם מדובר במעשה שהוא צורך ומעשה רגיל – מותר; אם משהו מיוחד – אסור.
כל טוב