ספרי כפירה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/07/14 16:11 כג בתמוז התשעד

שאלה

ב"ה

שלום כבוד הרב,

קודם כל אני חיבת לציין שהתשובות שלך (בכל הנושאים) עוזרות לי מאד.

בבית שלי יש ספר בשם "חכמת הטאו", ורציתי לשאול האם הוא נחשב לספר כפירה? הוא מזכיר שם שיש בורא לעולם ורוחניות וכו' אבל אני לא בטוחה לגביו..

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אני נמנע מלהיות משגיח כשרות על ספרים.
נראה לי כי ביסודו של דבר - הדבר תלוי בך. אם את אדם שמצליח לקרוא משהו ולא להתמכר אליו, אלא לשאוב ממנו דברים שאת חושבת שהם מתאימים לדרך בה את הולכת ולבער את מה שלא מתאים - תוכלי לקבל מהספר הזה דברים מעניינים, על החיבור עם רעיונות הינדואיסטיים. אם את בחורה שממש נשאבת לתוך ספר, והוא משתלט על מוחך ועל רעיונותייך - כדאי להתרחק, ולשמור על קדושת הווייתך.

האם את יכולה ללכת בדרך זו ?

כל טוב