ספרי קודש מומלצים

הרב דני ארגמן הרב דני ארגמן 20/07/14 22:54 כב בתמוז התשעד

שאלה

שלום רב.

השנה ברוך ה' סיימתי את השביעית, ואני מתקדם אל עבר השמינית ולאחריה הזמן בישיבה (שיעור א והלאה)

ברצוני לבנות מין רשימה של ספרים שאני שם לעצמי כערך, כמשימה - להקיף וללמוד (בפעם הראשונה כבקיאות) ע"מ להעצים את הידע שלי ביהדות ואת הקשר שלי עם היהדות, גם על מנת להיות יהודי טוב וגם על מנת להפיץ אור יהודי בצבא וגם לחנך את ילדיי על בסיס תורני מוצק ואמיתי.

בינתיים חשבתי על הספרים הבאים (שחלקם התחלתי)

תנך עם פירוש פשט

שס משנה (התחלתי)

משנה ברורה (התחלתי)

מסילת ישרים

ספר הכוזרי (התחלתי)

רמבם

בהמשך - שס גמרא

אשמח לעזרה בנושא - אילו ספרים כדאי לי להוסיף?

אני אשמח לספרים בכיוון האמוני ועבודת המידות, ספרים שקשורים יותר בעולם הרוחני ממש ולא רק בעולם ההלכה (למרות שאני מאד מתחבר אליו ולומד אותו)

אני מרגיש שיש לי הרבה מה להתקדם ורוצה מאד לעשות את זה מסודר.

תודה ובשורות טובות

תשובה

ב"ה,

שלום וברכה,

הרשימה מעולה,

אפשר להוסיף : שמונה פרקים לרמב"ם.

בברכה,

דני ארגמן