לחץ וחרדות של אמא מהמצב

חדשות כיפה חברים מקשיבים 20/07/14 20:39 כב בתמוז התשעד

שאלה

מצב הלחימה כרגע הוא לא פשוט, עוד יותר כשאני רואה את אמא שלי מאוד מאוד מודאגת ואין לי ככ מה לעשות.. כמובן שהתשובה הידועה לי שהיא אדם בוגר שמודע ודואג לעצמו אבל היא ממש בחרדות!! זה לא יאומן.וכן אני יוצאת מנקודת הנחה שאין לכם ככ מה לחדש לי בעניין אבל בכל זאת יש לכם איזשהו רעיון איך להרגיע אותה? פשוט זה מתחיל גם להשתלט עלי..:| וכמובן תודה על הכל!! אתם עושים ממש עבודת קודש!!

תשובה

שלום לך

לצערינו, אין לנו רעיון איך 'להרגיע' אותה. באמת המצב לא פשוט, והחרדות באמת יש להם בסיס..

בכל זאת, יש לנו כמה הצעות.

קודם כל, לנסות לשוחח עם אמא שלך. לשאול אותה - מה היא חושבת יכול לעזור לה להתמודד עם החרדה? להביע הרבה אמפתיה, ולנסות להקל עליה את העומס בדברים אחרים (אם יש אזעקות - לתאם איתה אחריות על האחים הקטנים וכו').

דבר שני - אולי לנסות לשוחח עם אבא שלך. אולי לו יהיה רעיונות מה כדאי לעשות

דבר שלישי - לנסות לחשוב אולי כדאי להפנות אותה לעזרה מקצועית. יש היום כל מיני דרכים להתמודדות עם חרדה, וזה ממש לא בושה לפנות ולקבל עזרה. אגב, הדברים נכונים גם בשבילך - אם את חשה שגם עלייך יש עומס רב, אולי כדאי לנסות ליצור קשר עם היועצת (למרות שזה חופש..) או עם המחנכת ולנסות לחשוב איך כדאי להתמודד

חזקי ואמצי ושבע"ה נזכה להשמיד את שונאינו במהרה

טוביה
tsbias1@Gmail.com