קובץ שאלות

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 20/07/14 01:53 כב בתמוז התשעד

שאלה

האם עצם זה שמספר יהודים אורמים שאננחו עם כובש נחשב לכפירה ?

מה אפשר לענות לאחינו השמאלנים אשר טוענים שלהילחם בחמאס ולהיכנס לעזה זה לא הפיתרון כי אנשים חפי משפע ייהרגו שלא בצד( הרי צה"ל לא רוצה להרוג אזרחים סתם ככה החמאס משתשמ בהם ב כמגן אנושי)?

מה אפשר לורמ ליהודים דתים שאומרים שרמח הנערים הגיע לנו בגלל "הכיבוש" ושהם אומרים שהצבא שלנו הוא צבאל א מוסרי? האם זו כפירה?

תשובה

1. זו לא כפירה זו טיפשות וחוסר הבנה הסטורי.
2. ומה עם חפים משפע בצד שלנו הם לא בני אדם? כמו שבצדקה עניי עירך קודמים כך גם בפיקוח נפש אנו צריכים לדאוג לעצמינו. כמובן שנעשה כל מה שאפשר למנוע הרג חפים מפשע בצד השני.
3. היהודים הדתיים הללו עם על הגבול של חולי נפש, ולא צריך להתיחס אליהם. הם חיים בתוך כת שמנותקת מהמציאות ויש רק לרחם עליהם.