הכשרת בשר בחו"ל

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/07/14 23:31 כא בתמוז התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב,

אני נמצא בשליחות בחו"ל למשך מספר שנים.

באזורים מסוימים אין ביכולתי להשיג בשר כשר.

האם אוכל לכשיר בשר (עוף או בקר פרה) בעצמי ?

האם בישול בצורה מסוימת יאפשר לי להחשיב את הבשר ככשר?

בברכה רבה,

דני

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם אתה מוצא בשר שנשחט בצורה כשרה אין עכוב להכשירו, זאת לא פעולה מסובכת. אבל תחילה יש למצוא בשר שנשחט כדין. כמו כן בבקר יש לחפש גם בשר שנוקר מהחלב, וזו עבודה שמי שלא מכיר לא יכול לעשות.
אם מצאת בשר עוף כשר תבקש שישלחו הנחיות כיצד מולחים, ואז הבשר נהיה כשר, ואם אתה באזור שיש בו דתיים, בודאי יש מישהו\מישהי שיוכלו להראות לך הכשרת בשר. זה לא מסובך כל כך ויותר קל מכתיבת הלכות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון