עבודה בשבת עם נערות בסיכון

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/07/14 21:02 כא בתמוז התשעד

שאלה

שבוע טוב כבוד הרב!

אני בחורה דתיה, בסיום תקופת השירות לאומי ואני מבררת עבודה מועדפת בשילוב לימודים לשנה הבאה.

אני רוצה לעבוד בעבודה שתביא לי גם סיפוק ולא רק כסף.

מצאתי אופציה לעבוד עם אוטיסטים/ נערות בסיכון וזאת עבודה שמצריכה גם שבתות וחגים.

מה ההלכה בנוגע לזה? הרי אני אקבל כסף על העבודה שעבדתי בשבת, מצד שני, מישהו אמור להיות עם האוטיסטים גם בשבת.

תודה רבה מראש!

אריאל.

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על כל המגמה שלך.
אין כל ספק שגם במדינה המתנהלת לחלוטין על פי ההלכה תהיה חשיבות שלא להפסיק את הילדים בסיכון, לעבוד שם ולחיות עמם, וגם ישלמו בצורה המותרת את שכר העבודה הזה.
לפיכך, ברמה העקרונית הדבר מותר, ואולי אף מצווה גדולה.
כמובן שיש לברר דברים נוספים: האם אפשר לעבוד שם ללא חילול שבת לא הכרחי; האם את שכר השבת תקבלי "בהבלעה", כלומר - לא תשלום ישיר על שבת, וכדו'.
אם תמצאו את הדרך לעשות זאת - תוכלי גם לעבוד וגם לקיים מצוות חסד גדולה.

כל טוב