זרע לבטלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 19/07/14 15:55 כא בתמוז התשעד

שאלה

בס"ד

תחילה אומר שאני מצטער ששלחתי את זה בשבת אבל זה עניין לחוץ לי

אז אני ילד בן 14 שנלחם בלי בסוף ביצר הרע... לפעמים מנצח ולפעמים אני נופל ומוציא זרע לבטלה...

קרה לי כמה פעמים שבכיתי ממש לאחר עשיית החטא... אבל מה שכן אני תמיד מצטער עליו

רציתי לשאול שני שאלות, אשמח שתענה לי על השאלות בהרחבה...

1.אילו דרכים יש להפסיק את החטא?

2.אילו דרכי תיקון וכפרה יש?

3.הבנתי פעם שעצם החרטה ועזיבת החטא מוחק את החטא מרשימת החטאים שלי, זה נכון? כי אני תמיד מצטער על זה מאוד ואם אני פשוט אצליח לעזוב את החטא לצמיתות אני כיפרתי על החטא?

אשמח שתענה לי על שלושת השאלות

תודה רבה! ושבוע טוב!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

עליך ללמוד את שאלת הוצאת זרע לבטלה מתוך הסתכלות רחבה, ישנם ספרים העוסקים בנושא (אשיב ממצולות, כי תצא למלחמה ועודׂׂ). לאחר לימוד יסודי שהוא הכרת החטא, אז תוכל ללמוד כיצד להלחם בו, סתם להתעצבן ולהוסיף תסכול על תסכול, לא מועיל ברפואת הנפש.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון