שינוי שם

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 18/07/14 18:21 כ בתמוז התשעד

שאלה

היי קוראים לי מיכל ואני פונה אליך מכיוון שאני מודה שאני לא ממש מבינה בענייני דת ולכן לא יודעת למי לפנות בנושא והייתי שמחה לקבל את עזרתך.

מאז שאני יכולה לזכור אני מרגישה לא מחוברת לשם שלי ותמיד התביישתי להעלות נושא זה מכיוון שנקראתי על שם סבתי שנפטרה והרגשתי שהרצון שלי לשנות את שמי עלול לפגוע בהוריי.

בנוסף אני מרגישה שהחיים שלי כאילו תקועים ותמיד אני צריכה להתמודד עם קשיים הקשורים לזוגיות, פרנסה ולימודים.

האם זו סיבה לפנות למישהו בנוגע לשינוי/ הוספת שם ואם כן אשמח להכוונה למי אני יכולה לפנות

מקווה לעזרתך בהקדם

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

זו סיבה לפנות לאדם מקצועי שיכול לעזור לך לכוון את המשך דרכך. לא השם גורם אלא האדם גורם, וצריך לפעול על מדות והנהגת האדם כדי להגיע למטרה אמיתית.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון