התגברות על ביישנות

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/07/14 16:19 כ בתמוז התשעד

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי בעיית התביישות,אני מתביישת מכל דבר

אני פשוט קצת מפחדת לצאת במקום שיש בו המון אנשים,וזה בעיה שיש לי אותה כבר המון זמן. אפילו לצאת לקנות משהו פה למטה במכולת אני מתביישת,פשוט מתביישת! ותמיד ההורים שלי מעירים לי על זה,ואפילו מתעצבנים עלי שאני כזאת ילדה סגורה שלא יוצאת לשום מקום וכמעט ולא מזמינה אליה חברות הביתה.

ואותו הדבר עם ביטחון אצלי - אין לי ביטחון בכלל לדבר עם אנשים מבוגרים ממני ועוד ..

אז בבקשה תעזור לי כבוד הרב,תדריך אותי איך להיפתר מכל הביישנות והלא ביטחון הזה!

תודה רבה ושבוע טוב :)

תשובה

בס"ד
שלום רב,

מדובר על בעיה אחת: חסר לך בטחון.
זה שורש הביישנות שלך ושורש הקושי שלך לדבר עם אנשים.
את מפחדת שלא תצליחי, מבחינתך זה כמו להכשל במבחן.
הפתרון לחוסר בטחון הוא להכנס לתהליך שלאט לאט יעצים את הבטחון.
באופן כללי ביותר צריך לטפל בארבעה מעגלים:
1. במשפחה - תסבירי להורים שלך שאין לך מספיק בטחון עצמי. הגערות שלהם רק פוגעות יותר בבטחון שלך.

2. את צריכה לראות כל הזמן את הדברים הטובים שיש בך. לשים לב לדברים קטנים שאת מצליחה בהם. לראות שאת יכולה לעשות דברים, שיש לך כשרונות ויכולות.
תחשבי ותדמייני את עצמך בדברים טובים ומוצלחים.

3. תסבירי להוריך את כל מה שכתוב בסעיף 2. גם הם צריכים רק למצוא את הטוב והמוצלח שבך ולהתמקד בו.

4. תתקדמי לאט לאט, שינויים נעשים בתוך תהליך.
תתחילי לדבר עם אנשים מבוגרים בשיחות קצרות ופשוטות, עם המוכרת בסופר, עם שכנה שלך וכד'
בהתחלה רק משפט אחד או שניים אחרי חודש תנסי להתקדם יותר - לדבר עם שכנים אחרים, לדבר ליותר זמן...
גם בעניין היציאה מהבית - תצאי תחילה למקומות בטוחים מאוד, תזמיני את החברות הכי טובות... גם כאן אחרי מספר חודשים תעשי צעד נוסף.